GPS spoofing, stjel en US drone

Skjeldent har jeg vært gladere, enn da jeg leste om Todd Humphrey, professor ved Universitetet i Austin, Texas. Han hadde funnet ut hvordan man ved å sende falske GPS signaler, kan overta en drone. Og det hadde iranerne også funnet ut av og stjålet en US drone. Så hyggelig og så pinlig for Pentagon og The White House. Kanskje ser vi her allerede slutten på Obamas drap av gud-og-hvermann i Pakistan, Irak, Jemen, Afghanistan og mange land i Afrika?

Om den fjernstyrte krigsføring, http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.8126507 :

«USA bruker bevæpnede droner for å skjule sin krigføring i land som Pakistan, Jemen og Somalia. På sikt vil dette føre til flere angrep utenfor krigsområder», sier seniorforsker John Kristen Skogan ved Norsk utenrikspolitisk institutt (NUPI). «I dag er det bare USA, og til dels Israel, som driver denne typen krig. Men etter min mening er det ikke tvil om at bruken vil øke. Droner er et nytt stridsmiddel, og ligger foreløpig i en gråsone både når det gjelder angrep og overvåking. Jeg mener det er det viktig at det blir laget regler for å regulere bruken av bevæpnede droner, og et internasjonalt kontrollregime som hindrer at uønskede grupper skal få tilgang til slike».


Kilde: http://nrkbeta.no/2013/03/09/slik-stjeler-du-en-amerikansk-stealth-drone/

 

Om admin

Å ha mot til å være en av dem som tør å være med på å danne en opinion mot den utvikling som er i ferd med å skje, er avgjørende.
Dette innlegget ble publisert i samfunn og politikk og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.